НК “Пробій” – “Скала 1911” – 2:0. Довгоочікувана перемога!

Підопічні Володимира Ковалюка перервали свою триматчеву серію без перемог.

У 8 турі Другої ліги суперником НК “Пробій” була “Скала 1911”. Стрияни не так давно змінили головного тренера, тож прибули до Городенки здобувати свою другу поспіль премогу під наставництвом Степана Матвіїва. Вистачало мотивації і в господарів, які не знають смаку перемог вже три матчі поспіль, тож домашні три очки були потрібні “пробійцям” як повітря.

Напередодні гри господарі зіткнулись з кадровими проблемами. Феліпович пропускав гру через дискваліфікацію, оговтуються після пошкоджень Сондей та Білий, а ще кілька гравців напередодні гри підхопили вірус, тож не могли зіграти зі стартових хвилин через високу температуру. Саме з останньої причини на лаві для запасних опинився кращий голеадор Другої ліги Оринчак. Тож тренерському штабу Володимира Ковалюка довелось добряче ламати голову над тим, хто вийде в складі зі перших хвилин.

Стартовий відрізок гри суперники потратили на те, щоб приглянутись один до одного, а справжній сплеск емоцій на футбольному полі стався на 14-ій хвилині поєдинку. Грицак виграв боротьбу у Радульського, і, вийшовши віч-на-віч з Піцаном, влучив в останнього. Атака тривала, тож коли “круглий” відскочив до Жуміги, голкіпер “Пробою” пішов на перехоплення і збив стриянина за межами карного майданчика. Результатом епізоду стало попередження для Піцана та неточний удар від постраждалого Жуміги. Господарі відповіли ударом від Борисевича з яким впорався Архипчук. Врятував голкіпер і після пострілів Василенка з близької відстані та Ключка. У підсумку, першу половину зустрічі суперники завершили без голів – 0:0.

На старті другого тайму була змінена атакувальна ланка “Пробою” – Оринчак та Іваничук змінили Ключка та Василенка. Зміни принесли свої плоди за 15 хвилин. Іваничук змусив помилитись захисника “Скали”, м’яч відскочив до Оринчака, який такими подарунками користається сповна – 1:0! До слова, цей забитий м’яч став для Богдана 10-м, ювілейним у складі Народної Команди! Минає 5 хвилин і Богдан оформив дубль – цього разу голеадор замкнув подачу Волошиновича з кутового! 2:0 – доволі серйозна заявка на перемогу, втім, попереду була ще добра половина другого тайму. Супершанс скитати бодай один м’яч втрати Лісовик – ексфутболіст “Вільхівців” з близької відстані не зміг переграти Піцана. У час, що залишався до завершення матчу, суперники створили по кілька напівмоментів, але до справжньої небезпеки справа так і не дійшла. У підсумку, 2:0 – “Пробій” перемагає вперше за три тури та зберігає місце у когорті лідерів групи А.

НК “Пробій” Городенка – “Скала 1911” Стрий – 2:0 (0:0)
Голи: Оринчак (59, 64)
НК “Пробій”: Піцан (в), Радульський, Ріжко, Гук, Білик, Борисевич (к), Харук, Сікач (Дмитрук, 81), Ключко (Іваничук, 46), Волошинович, Василенко (Оринчак, 46). Запасні: Сердюк (в), Креховецький (в), Савчин, Я. Пархуць, В. Пархуць, Дитко, Дриган. Головний тренер: Володимир Ковалюк.
“Скала 1911”: Архипчук (в), Николишин, Пастух, Козубенко (Руденко, 65), Ткачик, Ралюченко (в), Жуміга, Авер’янов (Федор, 80), Лук’янченко (Цуркан, 70), Фесенко (Лісовик, 65), Грицак (Петрик, 46). Запасні: Завгородній (в), Гарькавенко, Кравченко, Мацієвський, Сагайдак, Мердєєв, Мальський. Головний тренер: Степан Матвіїв.
Попередження: Піцан (14), Ріжко (35), Харук (37), Радульський (49) – Авер’янов (14), Жуміга (45+1), Цуркан (90+5).

Відеоогляд матчу:

Свій наступний поєдинок НК “Пробій” проведе у суботу, 5 жовтня. Цього дня підопічні Володимира Ковалюка в дербі зустрінуться з франківською “Реверою 1908”. Матч відбудеться на стадіоні ІФНТУНГ в Івано-Франівську та розпочнеться о 13:30.

Пресслужба НК “Пробій”

Залишити коментар