НК “Пробій” відзначив столітній ювілей!

У четвер, 15-го серпня, в день великого християнського свята Успіння Пресвятої Богородиці НК “Пробій” відзначив свій 100-й ювілей!

У рамках відзначення столітнього ювілею центром подій стала “Пробій-Арена”, де відбувся концерт за участю зірок української естради, а “вишенькою на торті” стала благодійна зустріч ветеранів НК “Пробій” та Зірок українського футболу-ФК “Динамо”.

Розпочались урочистості з нагородження юних футболісток НК “Пробій”, які перемогли у турнірі серед дівчат з нагоди 100-річчя клубу. На старт вийшли чотири команди гравчинь 2011-12 р. н., які представляли Городенку, Бучач та Тернопіль. І саме футболістки НК “Пробій” підтвердили статус фавориток і здобули почесний трофей! Юних зірочок особисто привітав президент Народної Команди “Пробій” Віталій Шевага, який побажав досягати все нових успіхів гравчиням і прославляти рідну Городенку.

Далі на “Пробій-Арені” наступила музична пауза – для вболівальників Народної Команди та містян виступила неперевершена Світалана Тарабарова. Відома співачка виконала свої найвідоміші хіти і “розігріла” публіку перед основною частиною урочистостей.

Далі розпочалась офіційна частина заходу – Народна Команда “Пробій” відзначила друзів та партнерів клубу відзнаками до 100-річчя. Почесний президент Володимир Ярмошук та президент клубу Віталій Шевага відзначили людей, з якими Народна Команда крокує пліч-о-пліч та завдяки підтримці яких вдається реалізовувати соціальні проєкти клубу. Завітали на захід в почесні гості, серед яких президент ПФЛ Олександр Каденко, який відзначив почесними грамотами УАФ керівництво НК “Пробій” та ветеранів клубу.

Найцікавішою подією дня став матч ветеранів НК “Пробій” та Зірок українського футболу-ФК “Динамо” Київ. На смарагдовому газоні “Пробій-Арени” вболівальники змогли знову побачити легендарних “динамівців” – Олександра Алієва, Олександра Хацкевича, Олега Саленка, Тараса Михалика та ін. Натомість честь ветеранів НК “Пробій” захищали гравці команди зразка початку 90-х років – Володимир Борисевич, Ярослав Калин, Іван Антошко, Микола Гафійчук, Михайло Слободян, Володимир Крижанівський, Михайло Григоришак та інші, підсилені знаними вихованцями городенківського футболу Ігорем Ощипком та Ігорем Біликом, а також футзальними чемпіонами області Романом Кіндратівим та Романом Кордобою.

Завершився шоу-матч, як і личить подібним заходам, мировою – 5:5 в основний час і 4:4 в серії пенальті. Найбільше в гостей феєрив Василь Сачко, в активі якого хет-трик, а Олег Саленко та Матвій Білик забили по голу. У господарів відзначались Володимир Крижанівський, Олександр Микуляк, Володимир Борисевич, Ігор Білик та Ігор Ощипко.

Та головною метою урочистостей була допомога Збройним Силам України. НК “Пробій” разом з друзями та партнерами клубу вдалось акумулювати більше 11 мільйонів гривень допомоги, які пішли на закупівлю транспорту та дронів для виконання бойових завдань. Загалом військовим передали 2 сертифікати на 500 тис. грн, 9 позашляховиків, 8 квадроциклів, 30 дронів FPV 8, 50 дронів FPV 10 (ніч), 50 дронів FPV 10, 102 дрони FPV 7, один РЕБ, квадрокоптер EVO ProV3 та 17 бензинових інверторних генераторів потужністю 4 кВт. Уся закуплена техніка була передана представникам бойових частин ЗСУ і найближчим часом вирушить на фронт.

Пресслужба НК “Пробій”

Залишити коментар